personliga bröllopspresenter i glas och kristall
PERSONLIGA BRÖLLOPSPRESENTER I GLAS OCH KRISTALL


Bildgalleri
- Champagneglas
- Glaskulor
- kristallskulpturer
- Ljusstakar, lyktor
- Gjutet glas
- Blåst glas
- Planglas
Skrivstilar
Priser/motiv
Presentförpackning
Om arbetet
Personuppgiftslagen
Mina andra hemsidor,
glas till andra tillfällen
Index
Gästbok

 


Priser
Alla priser är i svenska kronor och inkluderar moms. Du betalar endast för - den valda glasmodellen,
- arbetskostnaden samt
- fraktkostnaden enligt fraktbolagens prislistor
(Tillval är presentinslagning)

Betalningsmöjligheter
- betala gärna i förskott, du får fakturan i förväg som blir ditt kvitto.
- du kan även betala vid mottagandet, då pf avgift (85 Kr) tillkommer.

OBS
Fakturan är samtidigt mitt arbetsblad också som innehåller allt vi kom överens om, därför bekräfta att allt som står där är korrekt innan du betalar.
Ändringar kan göras samma dag som betalningen sker.

Fraktmöjligheter och fraktkostnad
- "skicka lätt" ID-märkt brev, det är billigast och snabbast, från 63 Kr.
- som postpaket med ID-nummer och Postens försäkring från 144 Kr.
- Ytterligare möjligheter med tillägg som postförskott, rekommenderat eller express enligt postens aktuella prislista
- Vid förfrågan även andra fraktbolag kan komma användas

Miljötänk
Miljön är väldigt viktig för oss och vi återanvänder packmaterial i stor utsträckning. Detta innebär att du som kund, i största möjliga mån får återanvänt stöddämpande material (dvs tidningar som skyddar glaset väldigt bra). Vi skickar heller inte fysiska fakturor till förskottsbetalning, utan detta sker elektroniskt. Med detta skyddar även ni Moder Natur.
(Om ni ringer in beställningen och har ingen e-post, självklart kan vi frångå från detta och posta brevfaktura i stället för 10 Kr extra som täcker brevporto och kuvert.)

Packlådor och presentkartonger
Lite dyrare champagneglas får jag vanligtvis som tvåpack i kartonger, därför kostar inte dessa extra. Till modeller som har standard mått har jag skaffat presentkartonger, dess inköpspris ser du under presentinslagning. Till enstyckspjäser får jag omöjligen tag på presentkartonger som passar, därför återanvänder jag begagnade kartonger som är i bra skick. Det gäller ibland även ytterkartongerna och well-lådorna, standard mått har jag inskaffat men avvikande mått har jag svårt att få tag på i fåtal. Jag emballerar med vana för ömtåligt gods, så det ska tåla fraktbolagens hantering.

Ohämtat postförskott
Om du har beställt en befintlig färdig produkt utan personlig anknytning mot postförskott som jag får tillbaka för att du inte hämtade ut det, måste jag ändå debitera tur och retur fraktkostnaden inkl. pf-avgift.

Vid specialbeställningar där t.ex. namngravyr eller sådana personliga motiv finns på glaset som gör att det blir osäljbart för mig efter retur, måste jag debitera dig både för glaset, arbetskostnaden och fraktkostnaden inklusive postförskottsbeloppet. Sådana ärenden hanteras som obetalda fakturor med en påminnelse vid returdatum (då har redan 30 dagar gått) Kostnader tillkommer med lagenlig ränta och påminnelseavgift på 50 Kr redan då. 10 dagar efter det följer rutinmässiga åtgärder, dvs ärendet skickas vidare till indrivning då ytterligare kostnader tillkommer.

Ångerrätt/Öppet köp
Om du köper en befintlig vara utan personlig anknytning, har du enligt lag 14 dagars öppet köp.
Returfraktkostnaden står du för. Du får varans pris tillbaka så fort returen har ankommit i samma skick som jag skickade det.

För specialbeställningar där t.ex. namngravyr eller sådana personliga motiv finns på glaset som gör att det blir osäljbart för mig efter retur, kan jag tyvärr inte lämna ångerrätt/öppet köp, eftersom arbetet gjordes på din beställning enligt önskemål. (Jag gör självklat inget beställningsarbete förrän jag har avtalat allt med kunden)

Reklamation
Skulle du mot all förmodan bli missnöjd med mitt arbete, gäller naturligtvis Konsumentköplagen och reklamationsrätt, men du måste ha goda skäl. Vid giltigt returärende betalar Glas DeCo returfrakten (samma som tillfrakten kostade) och återbetalning görs till ditt bankkonto så fort vi har mottagit och godkänt din retur.

Leveranstid
Jag har alltid fullföljt mina löften och skickat beställningarna på bestämd tid. Om du har bråttom att få hem en personlig present, är det bättre om du ringer, då kan du få svar omgående och handla därefter. Generellt kan jag säga att arbete där arbetskostnaden ligger under 200 Kr går snabbt att leverera, medan större arbeten har längre väntetid.

Önskemål från mig till mina kunder: När du mailar en förfrågan, lämna vänligen alla uppgifter/önskemål/funderingar med en gång. Att läsa genom många mail som gäller samma beställning kan bli förvirrande. Om vi brevväxlas, använd gärna Svara-funktionen, då har vi hela diskussionen i samma mail. Skriv gärna mer än "beställning" i ämnesraden.

Din säkerhet
- Vid större arbeten (t.ex. porträtt) skickar jag bild på färdig gravyr, innan jag skickar paketet. Du har då möjlighet till viss justering. På det sättet utesluter vi möjligheten till missnöje. Sedan skickar jag paketet i överenskommen tid och sätt, med överenskommen betalning.

- Eftersom jag gör allt arbete från inköp till packning ensam, har du kontakt med en enda person från början till slut. Vad du än har för frågor eller önskemål, får du rakt besked direkt av mig, och jag i min tur kontaktar dig om oförutsedda händelser inträffar som påverkar avtalet mellan oss.

- Jag är mån om hela processen och kan vara stolt över alla nöjda kunder. Läs och skriv gärna i min gästbok.upp