personliga bröllopspresenter i glas och kristall
PERSONLIGA BRÖLLOPSPRESENTER I GLAS OCH KRISTALL


Bildgalleri
- Champagneglas
- Glaskulor
- kristallskulpturer
- Ljusstakar, lyktor
- Gjutet glas
- Blåst glas
- Planglas
Skrivstilar
Priser/motiv
Presentförpackning
Om arbetet
Personuppgiftslagen
Mina andra hemsidor,
glas till andra tillfällen
Index
Gästbok


 


Jag handgraverar, motivslipar, blästrar, målar, laminerar glas, och är insatt även i andra tekniker, så möjligheten att göra just det motiv som du önskar på just det glas du väljer är väldigt stor.
dekaler till namngravyr Namngravyrerna går till så att jag gör ett vektoriserat original i datorn, och skickar till en skärplotter som skär ut dekalerna i det typsnitt, storlek och utseende som kunden önskar. Jag tejpar denna dekal sedan på glaset som är ju svårare ju rundare glaset är. Sedan pillar jag bort bokstäverna, maskerar hela glaset (ju större glas, desto mer tid och materialkostnad) och sedan blästrar de frilagda ytorna tills de ger vacker relief. Sedan tar jag bort hela maskeringen, diskar, torkar och packar glasen.
Jag har bl.a. en slipmaskin med diamantslipskivor i olika profiler som gör att jag kan slipa både tunna linjer, hjärtmönster, blad eller halvmånar mm. Sådana slipningar har en något blankare yta och kan kombineras med blästrad yta.
handslipad glasängel
handgravyrer görs  professionellt När jag handgraverar, använder jag små diamantstift, liknande tandläkare använder. Det är tidskrävande och pilligt jobb att få ytorna stämma överens med förebilden.
Jag jobbar även på planglas, då skär jag själv ut glaset i rätt mått, kantslipar och gör motivet efteråt. Planglas lämpar sig inte för handgravyr, men det går att blästra och slipa.
skär och kantslipar glas
På denna sida finns endast ett fåtal bilder som kan ge idéer och inspiration
för att hitta den perfekta bröllopspresenten.

Det finns alltid möjlighet att överraska bröllopsparet med något extra som
bestående minne av den stora dagen
och som de kommer att uppskatta hela livet
även om de bara önskade pengar eller upplevelser.
Personliga presenter har en magisk kraft.


Motiv finns här för olika smaker och du kan självklart beställa eget motiv också.

upp