personliga bröllopspresenter i glas och kristall
PERSONLIGA BRÖLLOPSPRESENTER I GLAS OCH KRISTALL


Bildgalleri
- Champagneglas
- Glaskulor
- kristallskulpturer
- Ljusstakar, lyktor
- Gjutet glas
- Blåst glas
- Planglas
Skrivstilar
Priser/motiv
Presentförpackning
Om arbetet
Personuppgiftslagen
Mina andra hemsidor,
glas till andra tillfällen
Index
Gästbok


 


Företaget finns i Tävelsås, några kilometer söder om Växjö. Det geografiska läget har ingen betydelse, eftersom jag skickar beställningar inom hela Sverige.
Maria Tingsund
Jag slipade mitt första glas vid 14 års ålder och var allmänt konst- och hantverksintresserad. Har testat och utövat massor av sådana grenar. Vad jag än åtog mig för kreativ syssla, lyckades jag bra och fick alltid mycket beröm, men själv har jag inte fastnat vid någon konstart förrän jag blev äldre. Kärleken till glaset återkom med möjligheten att vidareutbilda mig inom området. Mellan 1997 och 1999 fick jag omfattande utbildning i Orrefors Glasskola som glasgravör, glasslipare, blästrare, har lärt mig fasettslipning, kant och bottenslipning och alla väsentliga tekniker inom glasbearbetning, har även blåst glas. Det utökade jag med att gå på övriga kurser som fusingteknik, Tiffany teknik, pärltillverkning, bildöverföring på glas, gjutning med mera.
Jag registrerade företaget "Glas DeCo" 1999. Jag har börjat från noll och idag har jag en bra fungerande verkstad med bra maskiner, glaslager mm. som ger mig möjligheten att göra många olika moment och perfekt finish. Läs gärna om mitt arbete .

Jag sköter företaget ensam, från inköp av material genom gravering till emballage och frakt. Det innebär att du har kontakt med en enda person. Du får alltid korrekt information, och du kan känna dig trygg. Som ett litet företag, är det särskilt viktigt för mig att ge en god service och att vara pålitlig på alla sätt.
Delvis arbetar jag konstnärligt, d v s designar form, färg och motiv på blåst glas i samarbete med glashyttor, samt graverar och slipar unika pjäser med egna motiv i ett enda exemplar.
Jag får personliga beställningar från såväl privatpersoner, föreningar och företag. Det kan betyda att kunden skickar eget foto att avbilda, eller väljer bland mina motiv som kan anpassas med att välj andra proportioner, teckensnitt, utseende. Jag kan göra nya motiv också.
Jag gör även original till dekaler, det innebär att jag kan göra även större serier. Dessutom förser jag sådana butiker som vill sälja presentartiklar från mig med t.ex. glasprismor, glasänglar.


upp